Classicale Vergadering Classicale Vergadering

De Classicale Vergadering komt gewoonlijk driemaal per jaar bijeen in de maanden januari, mei en september.

De aanvang van de vergadering is om 19.30 uur. De opening wordt verzorgd door een van de plaatselijke predikanten. Naast een huishoudelijk gedeelte is er een bezinnend gedeelte. Geprobeerd wordt rond 22.00 uur de vergadering te beëindigen.

Elke gemeente stuurt twee afgevaardigden naar de classicale vergadering. Het rooster van de afvaardiging kunt u inzien via deze link.

Beleidsplan en Huishoudelijk Regelement Beleidsplan en Huishoudelijk Regelement

De classis Heusden-Almkerk heeft een beleidsplan. Dit beleidsplan kunt vinden via onderstaande link.
beleidsplan

Het huishoudelijk regelement is te openen via onderstaande link.
huishoudelijk regelement

Lezingen Lezingen

Op de classicale vergadering van mei 2015 was prof. B. Reitsma te gast als lector. Hij hield een lezing over de positie van de Palestijnse Christen ten opzichte van Israël en de Islam. Een PowerPoint presentatie van zijn lezing vindt u via onderstaande link.
lezing prof. B. Reitsma

Een kort verslag van de classicale vergadering van september 2015, waar prof. dr. C. van der Kooi een lezing hield over 'De vernieuwing van de werled' vindt u hier.

Op de extra clasicale vergadering van 17 maart 2016 vertelde onze afgevaardigde naar de Generale Synode aan de hand van een PowerPoint-presentatie over de inhoud van de nota Kerk 2025. De PowerPoint-presentatie vindt u hier en de tekst van haar verhaal hier.

Op de classicale vergadering 25 januari 2017 vertelde ds. L. van Wingerden, scriba van de Regionale Commissie voor de Visiatie de bevindingen van de deze commissie tijdens de visitatieronde bij de gemeenten van onze classis. Dat deed hij aan de hand van een PowerPointpresentatie. Deze presentatie vindt u hier.

Jaarverslag 2015 Jaarverslag 2015

Op de classicale vergadering van mei 2016 werd het jaarverslag 2015 goedgekeurd. U vindt het onder de volgende link.
Jaarverslag 2015